Äkäsmylly ja ravintola Rouhe

11.08.2025
Äkäslompolo: Aitoja Lapin Makuja ja Luonnonrauhaa
Hyvää alkanutta viikkoa Äkäslompolosta! Täällä on päästy nauttimaan lomasta parhaimmillaan, kun aamupäivä meni ulkoillen Äkäsmyllyn upeissa maisemissa. Tunturi tuntuu tarjoilevan jokaisella askeleella uuden, lumoavan näkymän. 
Päivän kruunasi herkuttelu Ravintola Rouhessa, joka tarjoili meille unohtumattoman makuelämyksen. Menin perinteisellä linjalla ja valitsin annoksekseni poronkäristystä – onhan se käristys vain ihan parasta Lapin ruokaa! Äiti ja Sirpa nautiskelivat paistettua siikaa, ja lautasella näytti olevan hymy herkässä.
Jälkiruoka oli ehdottomasti tämän reissun kohokohta! Minä herkuttelin Lapin leipäjuustolla, joka on aina varma valinta. Äiti ja Sirpa jatkoivat ruokailua perinteisellä Lapinkahvilla kera leipäjuuston ja lakkahillon.
Lomalla on ihanaa vain olla, hengittää raikasta ilmaa ja nauttia tästä ainutlaatuisesta tunnelmasta. Tällaiset hetket saavat arjen unohtumaan. Nyt on hyvä jatkaa lomailua ja kerätä lisää muistoja talteen!